Borgmester om lukning af Rosenly: Vi er nødt til at handle på det

Vi har et ansvar for børnene, siger Steen Christiansen forud for kommunalbestyrelsens møde, hvor lukningen ventes endeligt vedtaget

Af
Finn Due Larsen

Overgreb Tirsdag aften i denne uge holder kommunalebestyrelsen møde, og her er der som et af punkterne lagt op til en lukning af daginstitutionen Rosenly.

Det er en beslutning, der, som tidligere omtalt i AP, kommer efter den meget tragiske sag om overgreb på flere børn gennem en årrække. Beslutningen om lukning har affødt skarp kritik fra forældrerådet og senest også, som omtalt i DR, BUPL og FOA, der mener at kommunen tørrer ansvaret af på medarbejderne.

"Jeg kan godt forstå, at FOA og BUPL forsvarer deres medarbejdere. Det er det, de er sat i verden for. Men der findes ikke nogen fribillet, når man er ansat i Albertslund Kommune, så er man en del af et forpligtende arbejdsfællesskab", siger borgmester Steen Christiansen (Soc.).

"Og vi har entydige vurderinger af, at det pædagogiske arbejde ikke er tilfredsstillende. Det er vi nødt til at handle på. Vi har et ansvar for børnene. De skal have en god, tryg og udviklende hverdag i vores institutioner."

Desværre ikke lykkedes

Han fortsætter:

"Vi var godt klar over, at vi stod over for en stor opgave for to år siden. Derfor ansatte vi også en leder, der havde turn around-erfaring med institutioner. Vi må konstatere, at det desværre ikke er lykkedes at få genoprettet den pædagogiske praksis i institutionen.

"Min vurdering er, at det er den samlede pædagogiske kultur, der er udslagsgivende her. Jeg er overbevist om, at når den enkelte medarbejder kommer et andet sted hen, så kan den medarbejder folde sit potentiale ud og blive en positiv del af en ny institution", siger Steen Christiansen.

Som tidligere omtalt havde kommunen i første omgang besluttet at lade Rosenly køre videre. Men nåede altså frem til en anden beslutning, som formelt vedtages i denne uge.

Publiceret 17 June 2019 10:41