Cassandra Lemoine gav som gæstestjerne flere eksempler på sin smukke stemme, og høstede stående bifald. Foto: due.

Cassandra Lemoine gav som gæstestjerne flere eksempler på sin smukke stemme, og høstede stående bifald. Foto: due.

Se video og billeder: Sol, sommer og opera

Endnu engang havde Albertslund Galla Opera lavet en aftale med vejrguderne, så publikum fik masser af musik under åben himmel

Af
Finn Due Larsen

"Vi beklager det er så varmt".

Med de ord, der selvfølgelig blev afleveret med et lille glimt i øjet, bød Bjarne Dam gæsterne velkommen til Albertslund Galla Opera søndag eftermiddag i haven bag Birkelundgaard.

"Til gengæld regner det ikke som på Bornholm", tilføjede han, med henvisning til Folkemødet.

Ja, så var alt som det plejer at være. De har det med at lave gode aftaler med vejrguderne, arrangørerne af den festlige begivenhed, og den niende udgave blev ingen undtagelse.

SE VIDEO FRA GALLAEN HER

Så rammerne med klapstole, rødvin i papbægrene og sol og sommer var helt på plads, da der blev serveret en musikalsk cocktail, med en blanding af opera, musicals og fællessang.

Sidstnævnte var et nyt tiltag, og valget var faldet på "Den danske sang er en ung blond pige" og "I skovens dybe stille ro".

"Nu føler I jer forhåbentlig ikke alt for krænkede, jer der ikke er en ung blond pige", spøgte Randi Gislason overfor publikum - med klar hentydning til en ridligere, pulserende samfundsdebat.

Puha, det er varmt - godt med noget til halsen.

Puha, det er varmt - godt med noget til halsen.

"Bravo"

Et andet nyt indslag var Cassandra Lemoine fra "Phantom of the Opera", der som gæstestjerne på imponerende vis gav den smukkeste arie - som høstede et stående bifald med flere "bravoer".

Mozart, Verdi og Puccini var med på listen af komponister på dagen, og selvfølgelig var de velkendte aktører fra Nordic Singers på plads, og lige så veloplagte som altid:

Magnus Gislason, tenor, Cecilia Hjortsberg, sopran, Randi Gislason, sopran, Hans Lawaetz, baryton, og Knud Rasmussen, pianist.

En smuk scene fra "Barberen i Sevilla" blev gengivet af Cecilia Hjortsberg og Hans Lawaets, så ikke et øje var tørt - og senere blev der lukket mere op for musicalgenren også.

SE VIDEO FRA GALLAEN HER

Se masser af billeder her:

Publiceret 17 June 2019 08:30