Laila Kiss (th) og Anneli Lyttik (tv) fra

Laila Kiss (th) og Anneli Lyttik (tv) fra "Stop Spild Lokalt Albertslund" er rykket ind i banken. Privatfoto

Nu er der maduddeling fra det gamle Nordea-lokale i centret

”Stop Spild Lokalt Albertslund” rykkede 1. juli ind i de tidligere Nordea-lokaler. Foreningen har fået lov til at låne lokalet til deres daglige aktiviteter.

Af
Jørgen Brieghel

fødevarer Efter at have lånt lokaler i Blokland i længere tid, er foreningen ”Stop Spild Lokalt Albertslund” nu rykket ind i de gamle Nordea-lokaler på Bytorvet i Albertslund Centrum.

”Vi har været glade for, at Blokland har ladet os bo hos dem i så lang tid, mens vi var på udkig efter noget større. Og nu har man i kommunen besluttet, at vi - for seks måneder ad gangen - kan låne Nordea-lokalet, og det er vi virkelig glade for”, siger Malene Dyrholm, foreningens formand.

”Vi har allerede haft besøg af Fødevarekontrollen, og vi fik en glad smiley. Lige nu må vi dog koncentrere vores aktiviteter i den ene ende af lokalet, hvor der heldigvis var vaskbart gulv under tæppet. Men vi håber at finde en løsning, så vi kan få lagt gulv på resten af arealet. Vi skal også have mere fryse- og kølekapacitet samt sækkevogn, bur og store kølekasser til transport af varerne fra P-plads til lokalet”.

Henter hver dag

”Stop Spild Lokalt Albertslund” henter flere hundrede kilo mad, der ellers ville blive kasseret fra butikkerne hver dag.

Maden deles ud ugens syv dage i åbningstiderne, der kan findes på Foreningens Faceboookside.

”Vi henter overskudsmad fra nemlig.com, coop.dk, MAD, Føtex i Albertslund, Ingwersen og KC Frugt og Grønt. Sidste skud på stammen er Nordens Brød, hvor vi forleden hentede en hel kassebil fuld af lækkert frossent bake off-brød. Dem skal vi hente fra hver uge, så vi mangler pludselig frysekapacitet. Vi er desuden i dialog med flere af byens lokale supermarkeder, som alle er positive overfor vores projekt”, siger Malene Dyrholm.

Taget godt imod

”Vi er blevet taget rigtig godt imod i vores nye lokaler”, fortæller Laila Kiss og Anneli Lyttik der begge er med i bestyrelsen.

”Tuana Blomster har foræret os blomster til vindueskarmene, og vi har knoklet på med rengøring og er ved at pynte op i vinduerne og gøre det til at spændende sted for de forbipasserende. Det har været et kæmpe arbejde at blive klar over natten, men overskudsvarerne skulle jo ikke gå til spilde, så det har været det hele værd. Vi holder en officiel indvielse af vores nye lokaler efter sommeren”.

Vil man være frivillig, kan man henvende sig til Helene Eskildsen, Agendacenteret, 4362 2015, eskildsen@agendacenter.dk

Publiceret 06 July 2019 06:00