”Vi har haft et folketingsvalg og en regeringsdannelse så sent, at hele processen er udskudt”, fortæller borgmester Steen Christiansen. Arkivfoto:

”Vi har haft et folketingsvalg og en regeringsdannelse så sent, at hele processen er udskudt”, fortæller borgmester Steen Christiansen. Arkivfoto: Jeppe Carlsen

Folketingsvalget betyder forsinket budgetrunde for kommunerne

Budgetprocessen er udskudt. Budget 2020 vedtages i Albertslund på et ekstra kommunalbestyrelsesmøde 5. november

Af
Jørgen Brieghel

budget 2020 På det her tidspunkt af året, er de fleste ubekendte faktorer i forbindelse med kommende års budget for kommunerne ved at være på plads og budgettet vil kunne vedtages i oktober. Men ikke i år.

”Vi har haft et folketingsvalg og en regeringsdannelse så sent, at hele processen er udskudt”, fortæller borgmester Steen Christiansen.

”Økonomiforhandlingerne mellem kommunerne og Kommunernes Landsforening (KL) begynder først nu, og regeringen har derfor meldt ud, at kommunerne først skal have deres budgetter vedtaget 5. november”.

Det betyder, at der endnu ikke er klarhed over finansieringstilskud, effektiviseringer, puljer og finansiering af sundhed og velfærd.

Særtilskud uklart

”Albertslund får normalt omkring 25 mio. kr. i særtilskud. Det ved vi ikke, om vi får i år”, siger Steen Christiansen.

”Vi søger på linje med alle andre kommuner, men størrelsen er særtilskud afhænger af, hvordan forholdene samlet er for kommunerne. Vi har særlige udfordringer, og det har andre kommuner også. Så problemet lige nu er, at vi kender vores udgifter, men ikke vores indtægter. Vi ved med andre ord ikke, hvor meget vi kan brug på service og på anlæg”.

Vedtages 5. november

Steen Christiansen forventer, at der kommer en melding om tilskuddene i midten af september. Derfor vil førstebehandlingen af budget 2020 først ske 8. oktober og vedtagelse 5. november.

”Jeg tolker de meldinger, der kom under valgkampen – og det fra de fleste partier – sådan, at der er stor fokus på velfærden. Mit håb er, at de udmeldinger også slår igennem ved forhandlingerne, der nu går i gang med KL”, siger borgmesteren.

Publiceret 07 August 2019 08:13