Borgmesteren rykkede sit kontor ud mellem bøger og kulturudstillinger. Foto: brie

Borgmesteren rykkede sit kontor ud mellem bøger og kulturudstillinger. Foto: brie

Borgmesteren rykkede ud blandt bøgerne: ’Det giver et bedre billede af hvad der sker’

Det begyndte i en daginstitution. Tirsdag var borgmesterkontoret rykket på hovedbiblioteket.

Af
Jørgen Brieghel

arbejdstid ”Det giver et bedre og mere realistisk billede af, hvad der sker i byen”, siger borgmester Steen Christiansen om meningen med at rykke borgmesterkontoret ud i byen for en dag.

Tirsdag var borgmesteren en hel arbejdsdag på hovedbiblioteket. Startede med at være med til det fælles personalemøde, blev introduceret til borgerservicearbejdet og deltog i personalets frokost. Eftermiddag bød på åben dør for borgerne, og Steen Christiansen fortalte desuden om sit forhold til litteratur og gav anbefalinger til god læsning.

”Det er en god anledning til at få talt med medarbejdere og borgere om løst og fast, og rammerne ude i byen er mindre formelle end ved et ,øde på mit kontor”, siger Steen Christiansen.

Stor udvikling

”Biblioteket er et spændende sted at besøge. De er jo midt i en meget stor udvikling fra traditionelt bibliotek til kulturelt samlingspunkt. Mens jeg har været her blev der f.eks. holdt ,øder med kirke og andre samarbejdspartnere ude i byen. Og så har biblioteket fået mange nye opgaver – som f.eks. borgerservice. Borgerservice på Albertslund Bibliotek er faktisk det sted i landet, hvor der er flest åbningstider. Det stiller organisatoriske krav”.

Der var tid til at borgerne kunne tale uformelt med borgmesteren. Foto: brie

Der var tid til at borgerne kunne tale uformelt med borgmesteren. Foto: brie

”Der blev også tid til at tale om den ubemandede åbningstid. Jeg fik at vide, at der på hverdage er ca. 95 brugere, som selv låser sig ind via sundhedskort. På søndage er tallet helt oppe på 200. der er stadig problemer med grupperinger. Vi fik talt om, hvordan det kan løses. For mig gav det også en klar melding om, at der mangler et tilbud til de unge andre steder i byen. Det er noget af det, jeg kan tage med herfra”.

Forskellige steder hen

”Min ambition er, i løbet af et år eller to, at rykke mit kontor forskellige steder hen. Det har været i daginstitutionen Roholmhaven, nu er det biblioteket, og jeg tænker mig, at jeg senere på året skal ud i et beboerhus i et boligområde”.

En kop kaffe og meningsudvekslinger.

En kop kaffe og meningsudvekslinger.

Som borgmester er det typisk først, når der er problemer, at borgere og medarbejdere beder om møde.

”Her kan man tale om hvad som helst, og det var f.eks. dejligt at møde en borgere, som fortalte, hvor glad hun havde været for kommunens støtte i en sygdomsperiode. Dejligt også at vide, når tingene fungerer, synes jeg”.

Publiceret 21 August 2019 06:00