Det har været en travl uge på AMCs baner. Arkivfoto.

Det har været en travl uge på AMCs baner. Arkivfoto.

Travle dage hos AMC: Skoleelever på banen - og et klubmesterskab

9. klasse fra Herstedøster Skole fik alternativ undervisning på motorbanerne

Af
Finn Due Larsen

Klasseværelser var byttet ud med oktan og undervisning, da 9.a. fra Herstedøster Skole tirsdag kastede sig ud i gokartbanen på Albertslund Motor Center.

De i alt 21 skoleeelever var med i et nyt projekt under Dansk Automobil Sports Union, kaldet "Hestekræfter – motorsport på skoleskemaet."

Projektet er en del af åben skole-samarbejdet og betyder, at folkeskoleelever landet over kommer ud på gokartbaner som led i undervisningen. Eleverne får her mulighed for først at trykke på speederen i en gokart, for derefter at trykke på tasterne til lommeregneren og bruge dataene til læring.

Ideen er, at motorsport forener flere fag. Den datagenerering der er i sporten giver grobund for læring inden for matematik, fysik, historie, samfundsfag og idræt.

Eleverne blev delt op i hold, hvor nogle skulle løse opgaver, mens andre skulle køre gokart og dermed generere data til opgaverne.

Dagen var et led i et fire-ugers undervisningsforløb, hvor elever og lærere skal ud på gokartbaner og prøve sporten af, samtidig med at de indsamler data til brug i undervisning. Forløbet skal understøtte og fremme elevernes interesse for de naturvidenskabelige fag, og forhåbentlig på den længere bane også øge interessen for at søge ind på erhvervsuddannelserne.

Både motocross og gokart

Dagen før, mandag 2. september, var der også godt gang i den på AMCs baner. Det var da klubben holdt anden afdeling af sit klubmesterskab.

Der blev dystet i både motocross og gokart. Glostrup, Taastrup, Ishøj, Roskilde og Kronborg var repræsenteret til dagens race. Der var burgere på grillen, mange mødt frem og en masse spændende dueller på banerne.

"En sjov og god aften for Vestegnens motorsports klubber", siger Peter Larsen fra AMC.

Han tilføjer, at i den kommende weekend drager AMC afsted til Lemvig, hvor årets afdeling af DM i motocross afvikles:

"AMC har i år fem kørere med til start, det er flot, og det er vi stolte af. Vores drøm er at komme tilbage til Albertslund med en Danmarksmester", siger Peter Larsen.

Publiceret 05 September 2019 05:30