Zandra Witzansky med varehuschef Lasse Storm Hansen. Foto: brie

Zandra Witzansky med varehuschef Lasse Storm Hansen. Foto: brie

Føtex-elev vinder sølv: Jeg er meget passioneret i mit fag

Zandra Witzansky har bestået gourmetslagter svendeprøven med sølvmedalje

Af
Jørgen Brieghel

uddannet Tre 12 taller og et 10 tal. Det flotte resultat ved svendeprøven som gourmetslagter med speciale i delikatesser opnåede Zandra Witzansky, der om et par måneder er færdigudlært fra Føtex Albertslund.

Svendeprøverne blev holdt ved slagteriskolen i Roskilde forleden, og Zandra Witzansky er ganske stolt af sin sølvmedalje. Det samme er man i Føtex, hvis slagterafdeling er flagudsmykket for at hylde eleven, der har været ansat i varehuset i 11 år.

”Jeg begyndte som ungarbejder og har så været gennem alle afdelinger, inden jeg fik en læreplads i slagterafdelingen”, fortæller Zandra.

”Prøven bestod af fire discipliner: Butiksoverhøring, hvor det handler om at guide og vejlede en kunde. Convenience, som går ud på at lave en færdigret og en to-go ret med varer, som blev stillet til rådighed på et fødevaretorv. Smørrebrød/brødprodukter, hvor jeg valgte at lave traditionelt smørrebrød, fordi det typisk er det, kunderne værdsætter. Endelig en ’mad-ud-af-huset-prøve’, som gik på at sammensætte og tilberede en tre-retters menu”.

Zandra fik 12 i de første tre opgaver og 10 i den sidste.

Hvorfor gik det så godt?

”Jeg er meget passioneret i mit fag og holder meget af at lave mad”, fortæller hun. ”Jeg har fået super feedback fra min faglærer og fra mine kolleger her i Føtex. Desuden har vennerne bidraget med gode idéer. Jeg kan godt lide at kæle for gode råvarer og at præsentere det, så maden ser lækker og indbydende ud”.

30. november udløber kontrakten med Føtex Albertslund.

”Jeg er ikke helt sikker på, hvad jeg så skal”, siger Zandra. ”Jeg overvejer at begynde at læse procesteknologi inden for fødevarebranchen. Hvis jeg kan kombinere studierne med et deltidsjob inden for delikatesse, vil det være helt fint”.

Kokkefaget ligger måske lige for, men ikke for Zandra:

”Jeg er bange for, at det er for stressende en branche. Men lad os nu se”, siger hun.

Zandra er opvokset i Albertslund og bor i dag i Glostrup.

Publiceret 06 September 2019 08:00