Måltiderne tilberedes. Foto: Nina Gustavussen

Måltiderne tilberedes. Foto: Nina Gustavussen

Fællesspisning er en succes – og der er brug for frivillige

Onsdag var der premiere på fællesspisning af overskudsmad. Stop Spild Lokalt Albertslund og Opstandelseskirken står for arrangementet

Af
Jørgen Brieghel

spist Onsdag var premiereaften for Stop Spild Lokalt og Opstandelseskirkens nye satsning, hvor de inviterer til fællesspisning af overskudsmad i Opstandelseskirken.

Tre timer før spisetid begynder råvarerne at komme ind, og så skal de lige registreres og menuen skal sammensættes.

Det er lidt af et puslespil når hele ideen er, kun at bruge de overskudsvarer der kommer ind. Og det gør det jo heller ikke lettere, at man ikke aner hvor mange der kommer, lyder den første melding fra arrangørerne.

“Vi laver en vegetarisk buffet, og så ser vi hvor mange der dukker op. Vi har masser af mad med, og hvis der kommer flere end der kan være i lokalet, må vi give de sidste noget mad med hjem” siger Malene Dyrholm fra Stop Spild Lokalt Albertslund.

Overskudsmadvarerne er ankommet. Foto: Nina Gustavussen

Overskudsmadvarerne er ankommet. Foto: Nina Gustavussen

Indbydende mad

Sognediakon Nina Gustavussen fortæller:

”Maden blev overraskende indbydende, velsmagende og lækker. De frivillige var rigtigt gode til at være kreative med de indkomne råvarer, og de gjorde et fantastisk stykke arbejde”.

”50 personer valgte at deltage i spisningen i Opstandelseskirken, og de skabte en god stemning og hygge med samtale omkring bordene. Jeg glæder mig allerede til onsdag den 11/9 kl. 18.00, hvor vi gentager projekt fællesspisning af overskudsmad. Kom gerne og vær med.”

Nogle af de lækre retter. Foto: Laila Kiss

Nogle af de lækre retter. Foto: Laila Kiss

Flere frivillige

“Vi har seriøst brug for flere aktive frivillige, hvis vi skal kunne løfte denne nye opgave. Specielt kunne det være skønt, hvis der var en rutineret gæstekok, der synes det kunne være en spændende opgave at lave mad til et ukendt, men stort antal mennesker kun af olie og krydderier.... og så alt den dejlige overskudsmad vi redder” slutter Malene Dyrholm.

”Vi vil gerne takke Føtex Albertslund, nemlig.com, Coop.dk MAD, Ingwersen og KC frugt, for at støtte os og være med i kampen mod madspild”, lyder det fra arrangørerne.

Publiceret 07 September 2019 06:00