Rosenly lukkede i august, og børn og forældre er nu spredt ud på andre daginstitutioner. Foto: due.

Rosenly lukkede i august, og børn og forældre er nu spredt ud på andre daginstitutioner. Foto: due.

Rosenly-talsmand: Én ting er jura, kommunen har stadig et moralsk ansvar

Sagsbehandling og opfølgning har været mangelfuld, og kommunen har et ansvar overfor de berørte familier, siger formand for forældrebestyrelsen

Af
Finn Due Larsen

At kommunen ikke har erstatningsansvar overfor de berørte familier i den tragiske Rosenly-sag, er noteret og taget til efterretning hos forældrene. Men det friholder ikke kommunen for et moralsk ansvar.

Sådan lyder reaktionen fra Ole Christensen, formand for forældrebestyrelsen i den nu lukkede daginsitution, efter den omtale vi bragte på hjemmesiden i sidste uge:

"Der dog mange aspekter i sagen som stadig tåler at blive berørt. Én ting er at Albertslund Kommune ikke juridisk har et erstatningsansvar overfor de berørte familier, det må bero på de juridisk faglige personers vurdering og konklusion. En anden ting er det ansvar, som jeg selv og mange af de berørte familier stadig mener at Albertslund Kommune har overfor de berørte familier i forhold til selve sagsbehandlingen, og den efterfølgende opfølgning som mildest talt har været mangelfuld."

Lukkede i august

Ole Christensen mener, at lukningen af Rosenly kunne have været undgået:

"Det er min klare holdning at lukningen af Børnehuset Rosenly kommer som følge af den mangelfulde indsats der har været i forhold til at rette op på det pædagogiske niveau efter marts 2017. Man kan undre sig over at der ikke bliver tilført de nødvendige eller korrekte ressourcer i forhold til at rette op på den pædagogiske hverdag der blev beskrevet i KL undersøgelsen efterfølgende overgrebssagen i 2017."

Han hæfter sig ved som positivt, at borgmester Steen Christiansen har udtalt, at der stadigvæk skal være høj priotet i forhold til at hjælpe de familier som var, og stadig er, berørt af sagen.

Rosenly blev lukket i august, og siden er børn og forældrer kommet ud i andre dagsinstitutioner i Albertslund.

"Nu kan jeg ikke svare for alle, men det er min opfattelse at der opleves en markant bedre hverdag for både børn og forældre", siger Ole Christensen.

Publiceret 10 September 2019 07:00