Hele 0. årgang på Egelundskolen og Herstedlund Skole var på biblioteket for at modtage deres bøger. Foto: Amalie Sletting Thykier.

Hele 0. årgang på Egelundskolen og Herstedlund Skole var på biblioteket for at modtage deres bøger. Foto: Amalie Sletting Thykier.

Kulturuge: 0. klasserne lærte mere om Vestegnens kæmper

Borgmester og kunstnere uddelte boggaver til nye skolebørn

kulturuge Under Vestegnens Kulturuge i denne uge har fem biblioteker udgivet en børnebog om kæmper på Vestegnen.

Alle børn i 0., 1. og 2. klasse i kulturugens kommuner får deres eget eksemplar af bogen 'Vestegnens hemmelighed', der handler om, hvor og hvorfor der findes så mange store kæmper på Vestegnen.

I denne uge har hele 0. årgang på Egelundskolen og Herstedlund Skole været på biblioteket for at modtage deres bøger og møde borgmesteren samt bogens forfatter og illustrator.

Forfatteren Adam O. læste hele historien op, mens børnene kommenterede undervejs, hvis der var særligt sjove eller ulækre scener.

Borgmester Steen Christiansen fortalte børnene om de kæmper, som han som borgmester havde kendskab til. Blandt andet kæmpen Boogieblæs, som elsker musik og dans, og hvis ben til forveksling ligner Forbrændingens ikoniske skorstene.

Børnene hørte også om den mere rolige og naturelskende kæmpe på Herstedhøje, og de genkendte alle kæmpen Thomas fra Kongsholmbjerget.

Bogens illustrator Aske Schmidt Rose gav derefter nogle gode råd til, hvordan man kan tegne kæmper, før børnene selv gik i gang.

jesl

Publiceret 13 September 2019 07:00