Dissing og Las giver gratis koncert i Hedemarken mandag 23. september, som et af fire arrangementer på biblioteket.

Dissing og Las giver gratis koncert i Hedemarken mandag 23. september, som et af fire arrangementer på biblioteket.

Hedemarken bliver voksen: Fejrer 50 år over flere dage

Masser af musik, fest og arrangementer i anledning af den runde dag

Af
Finn Due Larsen

Hedemarken er blevet kaldt en mangfoldig landsby, med plads til mange forskellige kulturer . Nu kan "landsbyen" sige den er blevet voksen - for den kan fejre sit 50-års jubilæum.

Det vil blive markeret med flere arrangementer - dels op til selve dagen, dels en stor fest på dagen, 28. september.

På Bibliotek og Medborgercenter Hedemarken bliver der holdt fire arrangementer fra mandag den 23. til torsdag den 27. september.

Mandag kommer trioen Dissing & Las og giver familiekoncert, blandt andet med musikalske fortolkninger af rimene fra Jakob Martin Strids børnebog ’Min Mormors Gebis’.

Tirsdag kigger Ellie Jokar ind. Hun er kendt fra blandt andet "Det slører stadig" og "HvemFxxxErEllie", og vil se på humor og satire. Hvad er det vi hver især gør grin med og morer os over – og hvad synes hun selv er sjovt?

Onsdag kan man opleve Ahmad Joumaa, forfatter og MA i filosofi, som vil fortælle om den mangfoldige arabiske litteratur.

Det sidste arrangement torsdag er med Britta Schneider, medforfatter til den lokalhistoriske bog "De valgte at blive". Hun fortæller sammen med andre lokale kræfter om tilblivelsen af bogen og om indvandringen til Albertslund.

Ellie Jokar kigger ind på biblioteket 24. september. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix.

Ellie Jokar kigger ind på biblioteket 24. september. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix. Ritzau Scanpix

Reception og stor fest

De nævnte arrangementer er gratis og kræver ikke tilmelding. Det gælder til gengæld for den officielle reception der holdes fredag den 27. september, for nuværende og tidligere medarbejdere, samrabejdspartnere og interessenter i Hedemarken.

Som "rosinen i pølseeenden" er den store fest på dagen, lørdag 28. september. Her bliver der to scener med musik, madboder, en bar, ansigtsmaling, rodeotyr, klatretårn, karrusel, kædedans, workshops og meget mere.

Til børnene er der besøg af Chase og Marshall fra Paw Patroll, Emil fra DR Ramasjangs Store Nørd, Mika og Tobias (Ikke mere mælk) og en kage workshop med Maren Grosen. Til de unge kommer Bro, Fouli og Shaka Loveless, og endeligt for de voksne kommer Gry og 80'er kopibandet Radio 80 FM.

Et historisk billede af Hedemarken fra starten i 1969.

Et historisk billede af Hedemarken fra starten i 1969.

100 nationaliteter

Omkring 100 forskellige nationaliteter kan tælles blandt beboernes oprindelse, i Hedemarken, og forud for 50-årsdagen er meldingen fra afdelingsbestyrelsen, at området er inde i en positiv udvikling, at kulturerne trives side om side, og at kriminaliteten er nedadgående.

Med en afdelingsbestyrelse bestående af beboerne selv, formidler beboerne selv afdelingens budget, så de kommer beboerne til gode. Derfor kan man finde en hønsegård, en genbrugscafe, en bagehytte, fællesspisning, banko og mange andre projekter som beboerne har søgt midler til og selv styrer. Alle beboerne i Hedemarken har mulighed for at starte projekter op, med økonomisk støtte fra bestyrelsen.

Der er også uddannelsens- og jobrådgivning til både voksne og unge i hhv. ”Netværket” og ”Har du brug for en snak”. Sidst men ikke mindst starter en ny virksomhed op i Hedemarken: Voks, hvor der på Nyvej 23 åbner en plantebutik.

Publiceret 14 September 2019 07:00