Der var plads til gøgl og sjov ved AB Syds

Der var plads til gøgl og sjov ved AB Syds "nøgle-arrangement". Privatfoto.

AB Syd fejrede milepæl: Så langt så godt med renoveringen

Efter syv år med byggeri blev nøgler leveret tilbage igen til beboerne

Totalrenoveringen i AB Syd er nået til en milepæl. Godt 950 millioner kroner er blevet brugt på de 500 gårdhuse i afdelingen, hvor der indvendigt er revet ud og bygget op igen.

Hertil kommer afdelingens 272 rækkehuse, der også er blevet renoveret.

Det blev fejret ved et arrangement på Materielgården i fredags, hvor nøglerne blev leveret tilbage til beboerne.

"Målet har været at skabe nogle boliger, der er sikrede for fremtiden. Især et fokus på energirigtige forbedringer er med til både at give sunde og nutidige boliger, men der er også opnået fornuftige besparelser på varmeregnskabet", sagde Frank Aagaard, næstformand i Albertslund Boligselskab, i sin tale ved arrangementet.

Boligerne har fået nye gulve og vægge, med det formål at give bedre indeklima og besparelser på varmeregnskabet. Totalrenoveringen skal samtidig skabe mulighed for større frihed for beboerne, for eksempel i forhold til typer af køkken- og planløsninger.

Byggeriet er desuden indstillet til prisen for samfundsansvarligt byggeri, oplyser Bo-Vest.

Så var der pølser og fadøl til folket.

Så var der pølser og fadøl til folket.

Blandede følelser

For beboerne har renoveringen været en krævende omgang, der har givet blandede følelser undervejs. Med både glæde over udsigten til nye boliger, men også store frustrationer undervejs, med ting der ikke er blevet udbedrede.

En af beboerne, Ingelise Hansen fra Storkens Kvarter, fortæller, at hun har været glad for de særlige tilvalgs-muligheder:

"Vi er rigtig glade for vores nye hus, hvor vi selv har valgt indretningen", fortæller hun, og forklarer, at hun har valgt at få et større køkken og en større stue ved at få sløjfet et af værelserne, efter børnene er flyttet hjemmefra.

Men hun tilføjer også:

"Vi har haft nogle problemer med fugerne på badeværelset, og revner langs loftet. Jeg synes, det er noget sjusk, men som helhed har det været dejligt at flytte tilbage i huset," siger Ingelise Hansen.

Lover bedre dialog

Beboeren står ikke alene med fejl, der skal udbedres. Bo-Vest erkender, at byggesagen har haft en del udfordringer i løbet af årene. Det har efterladt flere beboere skuffede over resultatet undervejs og en bestyrelse, der er blevet totalt udskiftet.

"Det har været et meget hårdt forløb, og derfor er bestyrelsen en anden. Vi har haft et svært samarbejde med Bo-Vest, men dialogen er en helt anden nu, der er en anden forståelse," lød beskrivelsen fra formand for AB Syd John Hagenstjerne i sin tale til markeringen.

Formanden lod forstå, at han er meget opsat på at være bindeled mellem beboerne og administrationen i Bo-Vest. De mangler, der skal udbedres op til etårsgennemgangen i afdelingen er under ekstra fokus.

"Vi vil gerne forventningsafstemme mellem parterne, så vi kan komme i mål. Vi (bestyrelsen red.) vil være den støtte for beboerne, som de har brug for, for eksempel sådan at klagerne når frem til de rigtige, og at de stemmer overens," forklarer John Hagenstjerne.

due

Publiceret 18 September 2019 10:30