Benny Stisen i den nyindrettede skydebane, der indvies officielt 28. september. Foto: brie

Benny Stisen i den nyindrettede skydebane, der indvies officielt 28. september. Foto: brie

Klar bane: ’Nu skal vi have fat i de unge’

Albertslund Skytteforening inviterer til åbning af de nye baner – 10 år efter at de gamle blev ødelagt af branden i Kongsholmcentret

Af
Jørgen Brieghel

frivilligt ”Det her er en klar forbedring – 200 procent bedre end de gamle skydebaner og klubfaciliteter”, siger Benny Stisen, formand for Albertslund Skytteforening.

28. september holder klubben indvielse af de nye baner og lokaler. Alle er velkomne til at komme og se det nye og så ellers selv prøve at skyde banerne ind. der er åbent hus fra kl. 13-15.

Foreningens lokaler blev ødelagt, da den store brand raserede Kongsholmcentret 1. april 2009.

Siden har man holdt til i lokaler i nabobyerne, men de seneste godt to år, har ihærdige medlemmer knoklet for at få indrettet sig i kælderen af Kongsholmcentret. Hvor man også var før branden.

”Det har været et stort projekt. Vi har skullet søge myndighedstilladelser, søge penge – som vi har fået, lave skydebanen og indrette klublokalerne”, siger Benny Stisen.

Undtagen det arbejde, som har krævet fagfolk, har den ihærdig gruppe af medlemmerne selv lagt kræfter og timer i at bygge det hele op.

Det sociale er vigtigt

”For en klub som vores er det sociale vigtigt. Derfor har vi gjort meget ud af at indrette lokalerne så hyggeligt som muligt. Vi har desuden fået mere plads, så der nu kan være flere medlemmer, som kan hygge sig sammen, spille dart, spille bordfodbold osv. Samtidig har vi fået en moderne skydebane indrettet efter tidens normer. Der er seks standpladser, og vi kan nu skyde med andre kalibre end tidligere. Bedre lydisolering, udluftning og kuglefang gør, at der kan skydes med kalibre fra 22 salonvåben til 45 grovvåben. Større kalibre er sværere at skyde med, så det er typisk erfarne skytter, der konkurrerer i det. Vi starter altid med at lade nye medlemmer skyde de små kalibre. Og det er også de kalibre, der vil blive prøveskudt med for gæsterne på åbningsdagen”, siger Benny Stisen.

”Nu er vi klar til at åbne for nye medlemmer. Vores medlemsskare dykkede naturligt, da vi måtte rykke væk fra Kongsholmcentret. Så vi er ca. 55 medlemmer i dag. Men på det seneste har vi fået fem tilmeldinger, og jeg har flere henvendelser liggende fra folk, som gerne vil være med i klubben”, siger Benny Stisen.

Fat i de unge

”Vi vil gerne have fat i de unge. Vi mener, vi man gøre et stort arbejde ved at fortælle de unge om brugen af skydevåben. Det handler om sikkerhed, frem for alt. Derfor vil vi søge samarbejde med skoler og ungdomsklubber og invitere klasser til at komme herned og høre om skydning og prøve det selv under kontrollerede former. Det er vigtigt at pointere, at skydevåben er alvor – ikke en leg”.

Hvis man besøger lokalerne til åbent hus arrangementet, kan man også se foreningens flotte fane, som de fik i 2017. Og man kan få et glimt af den gamle, der blev reddet fra branden i 2009.

Der bliver altså mulighed for at prøveskyde under kyndig vejledning af de garvede medlemmer.

Inden åbent hus arrangementet indvies lokalerne officielt af borgmester Steen Christiansen.

Publiceret 20 September 2019 06:00