Borgmesteren fik et af de første skud på den nye bane. Foto: brie

Borgmesteren fik et af de første skud på den nye bane. Foto: brie

Se billederne: Albertslunds ældste forening er skudt i gang igen

Albertslund Skytteforening kunne lørdag tage nye lokaler i brug igen efter 10 års fravær på grund af branden i Kongsholmcentret

Af
Jørgen Brieghel

skydning ”Velkommen til reopening af bane og klublokaler”, indledte Benny Stisen, formand for Albertslund Skytteforening, da klubben lørdag kunne indvie sine nye lokaler og den nye skydebane i kælderen under Kongsholmcentret.

Albertslunds ældste forening er dermed under tag igen efter 10 års indlogering i andre kommuner.

1. april 2009 brændte Kongsholmcentret, og dermed gik også klubbens lokaler i kælderen tabt - primært på grund af vandskader.

”Vi var glade, da kommunalbestyrelsen besluttede at bevilge penge til at give os vores lokaler tilbage her i Kongsholmcentret”, sagde Benny Stisen. ”Så var det bare om at komme i arbejdstøjet og se at få bygget det hele op. Bortset fra ventilation og bagvæg, som er lavet af fagfolk, har vi lavet alting selv. Tak til de medlemmer, der har knoklet hernede, og tak til deres familier, som har måttet undvære dem”.

Borgmester Steen Christiansen (Soc.) understregede, at når der havde været så stor politisk interesse for at støtte foreningen, hang det blandt andet sammen med, at det er Albertslunds ældste forening - den er stiftet i 1857.

”Jeg håber, at de mange kræfter og timer, I har brugt på at opbygge det hele vil bære frugt de næste mange år, så mange kan komme hernede og skýde under ordnede forhold. Og jeg håber, I igen bliver en stærk forening”, sagde borgmesteren.

Den store frivillige indsats fra medlemmerne fik også roser med på vejen i taler fra direktør Lotte Højmark Tang, Skydebaneforeningen Danmark og Kim Bay, DGI Skydning Midt- og Vestsjælland.

Herefter var der mulighed for at komme ind og prøve den nye bane.

De første skud efter åbningen blev leveret af Steen Christiansen - der var godt tilfreds med, at han ramte skiven i første skud.

Men forinden havde en af de yngre gæster, Rosa Atenkeng Jensen, tyvstartet og afprøvet banen.

Publiceret 30 September 2019 10:00