Foto: Benny Klausen.

Foto: Benny Klausen.

Miljøstyrelsen: Derfor ændrede vi afgørelsen om Radiogrunden

Vi var ikke opmærksomme på betydningen af lokalplanen fra 1987, siger kontorchef

I skovens dybe... Hvordan kunne det egentlig gå til, at Radiogrunden af Miljøstyrelsen først blev erklæret som fredskov - og siden ændrede afgørelsen igen, og gav grønt lys til at bygge boliger?

Det er nok et spørgsmål, der har optaget mange. Den 24. april i år gik kendelsen imod de planer, som Albertslund Kommune arbejdede med, og erklærede at der ikke måtte bygges boliger på grunden. Knap et halvt år senere, i den forgangne uge, havde piben som omtalt fået en helt anden lyd.

Forklaringen skal findes i den gamle lokalplan fra 1987. Det siger Rikke Reumert Schaltz, kontorchef i Landskab & Skov under Miljøstyrelsen, til Politiken Byrum.

Man var ikke tilstrækkeligt opmærksom på betydningen af lokalplanen fra 1987, som udlagde området til telekommunikation, siger hun, og fortsætter:

"Vi har lært noget i forhold til betydningen af lokalplaner."

Overfor Politiken Byrum beklager hun forløbet, men afviser, at Miljøstyrelsen skulle have følt sig presset til at omgøre beslutningen:

"Nej, det synes jeg ikke vi har. Miljøstyrelsen administrerer og implementerer skovlovens bestemmelser om at udvide Danmarks skovareal, hvor reglerne og praksis er meget restriktive. Et af skovlovens formål er at udvide skovarealet, og også regeringen har et mål om at udvide Danmarks skovarealer - så nej, vi føler os ikke presset til at konstatere, at der ikke er fredskov nogle steder."

Publiceret 04 October 2019 06:00