VA 4. Nord stemmer 1. oktober. Foto: BO-VEST

VA 4. Nord stemmer 1. oktober. Foto: BO-VEST

Beboerne i VA 4 Syd og 4 Nord siger ja til omfattende renovering

Flertal for at gå i gang med renovering og opdeling af gårdhuse til mindre boliger

boliger Beboerne i to afdelinger i Albertslund er rørende enige om at sige ja til en omfattende renovering, og økonomien deraf, af 503 gårdhuse i Albertslund Syd.

Det oplyser BO-VEST i en pressemeddelelse.

Et overvældende flertal, først på 4 Syds og derefter 4 Nords afdelingsmøde godkendte renoveringen, men også opdelingen af 48 gårdhuse til 71 mindre boliger blev godkendt med et overvældende flertal.

Det markerer dermed begyndelsen af slutningen på en byudvikling af Albertslund Syd, der har været i udførelse siden slutningen af 00’erne.

VA 4 Syd stemmer 2. oktober. Foto: BO-VEST

VA 4 Syd stemmer 2. oktober. Foto: BO-VEST

”Det er de sidste to afdelinger i Masterplan Syd, så det er fantastisk at slutte med så stor en opbakning fra beboerne. Det bliver en traditionel renovering, som vi kender den fra de øvrige gårdhuse i Albertslund, men i VA 4 Nord og 4 Syd er der også blevet rum til blandt andet gulvvarme, nye fliseterrasser, nye kloakker, ny og forbedret terrænbelysning og ikke mindst nye tage,”siger Seniorprojektleder i BO-VEST Peter Føhrby Nybom.

4 Syd og 4 Nord, begge afdelinger under Vridsløselille Andelsboligforening. Udover boligopdeling i 48 boliger, skal der laves nye tage, nye terrændæk, sokkelisolering mod haven, nye gulve, nye køkkener og badeværelser, nye lofter, nye vægge og indvendige døre, nye yderdøre og vinduer i tung facade, nye lette facader mod haven, gulvvarme, ventilationsanlæg, el, udvendig teknikboks og indvendigt teknikskab, nye haver, ny højtliggende kloak.

Rådgivning til beboerne

De to boligafdelinger er gået sammen om renoveringen. Renoveringen starter i 4 Syds boliger, og med ja’et markeres også, at det starter inden for nær fremtid. Faktisk er de første beboere allerede varslet om genhusning, og skal flytte i midlertidige boliger i uge 49, så renoveringen af deres hjem kan begynde.

Formand i VA 4 Syd Lena Kujahn bød velkommen til 4 Syds 110 fremmødte husstand til mødet tirsdag.

”Det gik hammergodt, vi var meget tændte på renoveringsplanerne. Vi er det grå guld de fleste af os, flere har boet her siden 70’erne, så der er nogle bekymringer om huslejen, men der har vi jo de økonomiske beboerrådgivere, der kan rådgive. Generelt synes jeg, at alle de fagfolk, der knyttet til projektet er skidegode, især til at fornemme beboernes holdninger og følelser,” fortæller Lena Kujahn.

De sidste boliger er sat til at være færdigrenoveret i 2023, og den omfattende udvikling af Albertslund Syd med navnet ”Masterplan Syd” kan dermed kaldes færdiggjort. Næste skridt og inden arbejdet kan begynde er Albertslund Kommunes godkendelse af skema B for fuldskalarenoveringen og skema A og B for de opdelte boliger.

brie

Publiceret 05 October 2019 07:00