Elna Carlsen stopper som sognepræst i Herstedøster Kirke. Foto: Bo Nygaard Larsen

Elna Carlsen stopper som sognepræst i Herstedøster Kirke. Foto: Bo Nygaard Larsen

Afskedsgudstjeneste for Elna Carlsen

Søndag den 13. oktober er der afskedsgudstjeneste for sognepræst Elna Carlsen i Herstedøster Kirke. Bagefter indbyder menighedsrådet til reception.

afsked Efter 35 år som sognepræst i Herstedøster Kirke går Elna Carlsen nu på pension. Det bliver markeret ved en afskedsgudstjeneste søndag den 13. oktober kl. 10.00 i Herstedøster Kirke.

»Det er blevet til mange år i Herstedøster. Mange og gode år, hvor jeg har været så privilegeret at møde mange forskellige mennesker. Det har været en stor glæde at møde dåbsforældre og brudepar, det har været spændende og ind imellem også udfordrende at møde konfirmander, og det har været berigende og stærkt at tale med pårørende til afdøde,« siger Elna Carlsen og fortsætter:

»Og det har været helt specielt, når det på et tidspunkt blev tidligere konfirmander, som kom for at blive viet eller få deres børn døbt. Så begynder der at tegne sig en rød tråd. Og når en brud eller brudgom her de sidste år har kunnet fortælle, at jeg også har døbt dem, så er det noget helt særligt.«

I sin tid som præst har Elna Carlsen stået i spidsen for en lang række aktiviteter. Det gælder for eksempel de særdeles velbesøgte foredrag, skiftende kunstudstillinger og Madklubben.

»Madklubben, som startede for fem år siden, har fået en særlig plads hos mig. Vi har mødtes og tilbragt nogle sjove, hyggelige og berigende timer sammen. Det har været en fornøjelse at se jer den sidste fredag i måneden,« siger Elna Carlsen.

Officielt fratræder Elna Carlsen stillingen den 1. december, og præstegården bliver udskiftet med et gårdhavehus i Ølstykke.

»Jeg vil meget gerne sige tak til alle, jeg har haft kontakt med i årenes løb,« siger Elna Carlsen.

Efter afskedsgudstjenesten er menighedsrådet vært ved en reception i Menighedsgården ved siden af kirken.

Af Bo Nygaard Larsen

Publiceret 06 October 2019 06:00