Man kan henvende sig her torsdag ved Nordea-indgangen på første sal, ud mod parkeringspladsen, fortæller fra v. Jannie Hansen, Lisbeth Andersen og Nina Gustavsson. Foto: due.

Man kan henvende sig her torsdag ved Nordea-indgangen på første sal, ud mod parkeringspladsen, fortæller fra v. Jannie Hansen, Lisbeth Andersen og Nina Gustavsson. Foto: due.

Vil uddele 'gladpakker' til trængte borgere

Borgere, der har brug for hjælp, kan få en samtale hos en frivillig sagsbehandler i Stop Spild

Af
Finn Due Larsen

Har du svært ved at få dagligdagen til at hænge sammen? Mener du at du har brug for hjælp til husholdningen, i form af mad og dagligvarer?

Så har du nu hver torsdag mulighed for at komme til en samtale hos den frivillige sagsbehandler i Stop Spild, der også er medlem af Udsatterådet. Du kan møde op foran det gamle Nordea-lokale på første sal. Ved indgangen ud mod den gamle "posthus-parkeringsplads" overfor Albertshøj kan man hver torsdag fra klokken 14.30-15.30 komme personligt og få en samtale. En aftale kan også fås via telefon.

Når samtalen frem til, at du kan få hjælp, vil du få udleveret en såkaldt "Gladpakke".

Sammen med Stop Spild Lokalt har Udsatterådet nu indgået et nyt samarbejde om Gladpakker." De skal sikre, at lidt af maden, som Stop Spild indsamler bliver delt ud til mennesker, som mangler mad og som ikke er i stand til at stå i den daglige kø ved Stop Spilds udleveringer.

"Udsatterådet har fulgt Stop Spilds store arbejde med at etablere den daglige uddeling af mad, som ellers ville blive kasseret. I løbet af kort tid er det lykkedes Stop Spild at etablere samarbejde med en række virksomheder og samle en stor gruppe af frivillige, som dagligt henter mad og står for uddelingen hver aften i det gamle Nordea-lokale", fortæller Nina Gustavussen fra Udsatterådet, og tilføjer:

"For et par måneder siden kontaktede Stop Spild Udsatterådet for at høre, om rådet ville være med til at få etableret en ordning, der kan støtte de mest trængte mennesker."

Du kan komme til en samtale hos Lisbeth Andersen eller Nina Gustavussen om torsdagen.

Du kan komme til en samtale hos Lisbeth Andersen eller Nina Gustavussen om torsdagen.

Ring eller mød op

Udsatterådet og Stop Spild er nået frem til en løsning, som er gået i gang fra 3. oktober. Mennesker, som har det økonomisk trængt og ikke kan stå i den daglige uddelingskø, kan få en Gladpakke for en periode på op til tre måneder. En Gladpakke indeholder et udvalg af dagens indsamlede mad og pakkes af de frivillige i Stop Spild.

Mener du at have behov for en Gladpakke, kan du ringe på telefon 29 64 99 66 torsdage mellem klokken 14-16, hvor du kan tale med Lisbeth eller Nina. Du kan også ringe på andre tidspunkter og lægge en besked på telefonsvareren, der aflyttes på alle hverdage. Og så er der altså også muligheden for at møde op ved indgangen og få en samtale.

"Vi kommer også gerne på hjemmebesøg hos folk, der har svært ved at møde frem", siger Lisbeth Andersen, der sammen med Nina Gustavussen er frivillig sagsbehandler.

Hun forklarer, at samtalerne også kan være en anledning til at se på hele situationen for den borger, der møder op.

"Tit kan det handle om meget mere og andet end at få en "Gladpakke". Vi kan henvise til de muligheder, der er for hjælp."

Det er Udsatterådets opgave at få kontakt til de personer, der har brug for en Gladpakke. Efter en samtale med dem, der henvender sig, finder de frivillige sagsbehandlere ud af behovet for en Gladpakke og laver aftaler med den enkelte. De frivillige har tavshedspligt, og personlige oplysninger gives ikke videre uden skriftligt samtykke.

"Udsatterådet håber, at dette initiativ kan hjælpe nogle mennesker, der har en trængt økonomi og desuden kan være ramt af andre problemer", siger Nina Gustavussen.

Publiceret 06 October 2019 07:00