Tre børn per voksen i vuggestue, seks børn per voksen i børnehave, lyder anbefalingen fra BUPL.

Tre børn per voksen i vuggestue, seks børn per voksen i børnehave, lyder anbefalingen fra BUPL. RioPatuca Images - stock.adobe.c

BUPL: Stærkt signal fra Albertslund om normeringer, men...

Minimums-normeringer skal være reelle, og forhåbentlig tages pengene ikke fra SFO'er og klubber, lyder det fra fagforening

Af
Finn Due Larsen

Børn I BUPL, som er pædagogernes fagforening, er der stor tilfredshed at spore over udmeldingen fra Socialdemokratiet og borgmester Steen Christiansen i sidste uges AP om at ville indføre minimums-normeringer i daginstitutionerne.

Men med glæden følger også nogle betænkeligheder fra fagforeningens side.

"Vi er super glade for den udmelding, der er kommet fra Albertslund Kommune. Det er et stærkt signal", siger Jon Olufsson, formand for BUPL Storkøbenhavn.

"Men jeg håber ikke det betyder, at man så tager pengene fra områder som SFO'er og klubber."

Han bedyrer, at BUPL vil holde nøje øje med hvordan normeringerne udmøntes i praksis, og hvilke konsekvenser de eventuelt vil få for andre områder.

I sine anbefalinger om minimums-normeringer har BUPL i kampagner og demonstrationer ofte markeret, at der skal være tre børn per voksen i vuggestuerne og seks børn per voksen i børnehaverne. Men det er ikke lige meget, hvordan man opregner det tal, fremhæver Jon Olufsson:

"Så skal køkkenpersonale, langtidsledige og ledere for eksempel ikke tælles med. Det skal være det reelle antal pædagoger der tages udgangspunkt i."

På Christiansborg har SF og Radikale fremsat et forslag om at ændre på hvordan normeringer i daginstitutioner skal udregnes, da man ikke mener at den nuværende model giver et retvisende billede.

Publiceret 15 October 2019 07:00