Kig til Rapunzels tårne. Foto: brie

Kig til Rapunzels tårne. Foto: brie

Eventyret rykkede ind i det gamle posthus

Efterårsferien stod i eventyrets tegn i Albertslund Centrum. Der var fortællinger, workshop og åbent værksted med Billedskolen

Af
Jørgen Brieghel

magisk Uden for var det gråt og efterårsagtigt. Men så var det godt, at man kunne rykke inden for og hygge sig med eventyr.

Det var lige hvad børn og familier gjorde, da Albertslund Centrum holdt efterårsferietema om ”Det eventyrlige Albertslund”. Det gamle posthus var indrettet til en eventyrhule, hvor man kunne hygge sig sammen og tage for sig af forskellige aktiviteter.

Det gamle posthus var omdannet til eventyrhule.

Det gamle posthus var omdannet til eventyrhule.

Man kunne f.eks. lave sin egen tryllestav, eller man kunne slappe af i de store puder og drømme sig væk, mens børnebibliotekaren læste højt af de bedste eventyr.

Eventyrligt var det også, da Billedskolen holdt fernisering på deres miniudstilling med temaet Grimms eventyr om Rapunzel. I ved hende, der blev låst inde i det høje tårn langt ude i den forheksede skov af den skrækkelig heks. Heksen kunne komme op til hende ved at råbe ”Rapunzel, Rapunzel, lad falde dit hår”.

Man kunne også bare slappe af og læse bøger i den bløde hule.

Man kunne også bare slappe af og læse bøger i den bløde hule.

Børnene fra Billedskolen havde lavet miniaturer af borgtårnet og af den forheksede skov. En af de store udfordringer havde været at skulle lave Rapunzels meget lange fletning. For hvordan er det lige, man fletter? Men flot var fletningen, der lå hen over gulvet i eventyrlokalet.

Ugen slutter med troldmandshat workshop lørdag fra kl 11-15.

Publiceret 18 October 2019 06:00