Venstre: Vi siger nej til et uansvarligt budget

Skatten stiger ikke i 2020, men der er åbnet mulighed for det fra 2021, og det vil vi ikke være med til, siger Brian Palmund

Af
Finn Due Larsen

Heller ikke Venstre er at finde i forligskredsen af partier blandt næste års budget.

Efter lange forhandlinger har man besluttet at takke nej til et budget med borgmesteren, og det sker blandt andet med begrundelsen, at "den økonomiske situation er for alvorlig til nye store udgifter".

"Når vi ser på selve budgetteksten, så er der ikke meget, man kan være uenig i. Men de pæne ord står i skærende kontrast til den økonomiske virkelighed og de mange, der kommer til at miste deres job i kommunen" siger Brian Palmund (V), og fortsætter:

"Vi vil gerne give bedre forhold for de mindste, men ikke ved at skære voldsomt ned på alle andre områder. Vi mener, at det os politikeres opgave først at skabe et økonomisk råderum ved god ledelse og styring, og derefter at forbedre servicen for borgerne. Borgmesteren vil tilsyneladende kun det sidste."

Forudser højere skat i 2021

Mest af alt er det udsigten til en skattestigning på længere sigt, der har fået Venstre til at bakke ud. Der er ikke indlagt en stigning i aftalen for 2020, men Brian Palmund forudser, at det vil ske fra 2021.

"Sidste år lavede vi en håndslags-aftale på, at skatten ikke måtte stige frem til 2020. Den aftale har man ikke villet forlænge for 2021 og 2022, og det kan vi kun tolke som at man ønsker at benytte den mulighed på længere sigt. Det vil vi ikke være med til", siger Brian Palmund.

Han mener, at borgmesteren "fifler med tal, der ikke hænger sammen":

"Budgettet, som borgmesteren har lavet med SF og Radikale, holder i bedste fald kun lige sammen i 2020 med store træk på kassekreditten. I de efterfølgende år er der urealistisk store rammebesparelse på de specialiserede børne og voksneområder, og hvis det ikke lykkedes, så tages pengene fra ældreplejen. Det hænger bare ikke sammen", siger Brian Palmund, og fortsætter:

"Med dette budget viser borgmesteren igen, at han ikke kan forvalte vores skattekroner på en betryggende måde. Der er både udsigt til store besparelser og skattestigninger i de kommende år. Det mener jeg ikke, vi kan byde hverken vores medarbejdere eller byens borgere."

Publiceret 30 October 2019 10:05