Røde Vejrmølle Park anno 1971 - samme år hvor flyttemand Olsen tog et kig ind i en mystisk fremtid. Foto fra bogen.

Røde Vejrmølle Park anno 1971 - samme år hvor flyttemand Olsen tog et kig ind i en mystisk fremtid. Foto fra bogen.

Se video: Røde Vejrmølle Park runder 50 - sådan gik det til da flyttemand Olsen kiggede forbi

50-års jubilæet fejres med ny bog og en stor jubilæumsfest. Vi har fundet et gyldent klip fra "Huset på Christianshavn"

Af
Finn Due Larsen

Rund dag Hedemarken har lige været der, og nu er turen kommet til Røde Vejrmølle Park: Det skarpe hjørne rundes, lig med 50-års jubilæum.

Grundejerforeningen, der omfatter Præstehusene, Degnehusene og Humlehusene, fejrer sig selv med en stor jubilæumsfest og udgivelse af en jubilæumsbog, med Jørgen Nielsen som forfatter.

Festen, der er for nuværende og tidligere beboere, finder sted i Væremøllen lørdag 9. november fra klokken 13-16. Her vil formand Svend Tanke Nielsen byde velkommen, og borgmester Steen Christiansen holde en jubilæumstale.

Herefter præsenteres jubilæumsbogen af forfatteren, og der er lagt op til forskellige indslag, som en historisk quiz om bebyggelsen, fotoplancher med historiske billeder, en udstilling af gamle protokoller, præsentation af Røde Vejrmølle Parks klubber, og meget mere.

I Jørgen Nielsens jubilæumsbog er der masser af "guld" at hente om de 50 år, der er gået. Om forvandlingen fra mark til park, fra højhus til rækkehus, om fællesskabet, børnene, grundejerforeningen, beboerbladet og meget andet.

Olsen gik en tur...

Blandt andet kan man læse om dengang i 1971 - to år efter starten - at flyttemand Olsen fra "Huset på Christianshavn" gik sig en tur i det nye boligbyggeri i Røde Vejrmølle og i Albertslund Centrum. Dengang et kig ind i en fremtid, som Olsen absolut ikke var tryg ved - så han skyndte sig tilbage til Emma i Rottehullet...

AP har fundet klippet fra "Huset på Christianshavn" på DRs Bonanza-side. Hele afsnittet hedder "Vi flytter", og man skal spole frem til minuttal 21:00 for at se Olsens tur rundt i Albertslund - se klippet her.

Publiceret 31 October 2019 07:00