Dennis Schmock er partiløs. Arkivfoto

Dennis Schmock er partiløs. Arkivfoto

Radikal politiker: En meget svær beslutning

Dennis Schmock meddeler i et opslag på Facebook, at han tager en pause fra politik

Af
Jørgen Brieghel

exit Dennis Schmock (Rad.) forlader politik – i hvert fald for en periode. Han har meldt sig ud af Det Radikale Venstre pr. 1. november. Det meddeler han i et opslag på Facebook.

Han skriver:

”Dette er helt klart den sværeste del, og noget der har taget mig lang tid at skrive, og forholde mig til. Men den er desværre også helt nødvendig.

Pr. 31/10 er jeg ikke længere vikar for vores indvalgte KB-medlem Hediye Temiz.

Og pr. 1/11 - 2019 er jeg partiløs. Jeg har meldt mig ud af mit parti. Af MIT parti. Shit.

Jeg skal skynde mig at sige, at det ikke er fordi jeg ikke længere er radikal - for det er jeg. Virkelig. Jeg er socialliberal så det gør ondt.

Men jeg er pr. d. 1/11 ikke længere aktivt medlem i Radikale Venstre.

Jeg melder mig ikke ud i protest. Og jeg vender nok tilbage om et par år.

Men jeg tager helt grundlæggende en pause fra politik. Det har været sjovt og fedt. Jeg har fået mange gode venner (som jeg håber ikke bliver alt for sure nu). Og oplevelser som jeg ikke ville være foruden.

Men så længe jeg er medlem, føler jeg mig forpligtet. Og det har jeg ikke i mig lige nu.

Så ny dag - ny Dennis. Nu helt uden smag.”

Demokrati er benhårdt

Beslutningen følges naturligvis til dørs med en masse kommentarer og ønsker om et godt liv som partiløs.

Her er et udpluk:

Vivi Nør Jacobsen (SF) skriver: ”Hans valg om at sætte politik på pause er et vink til mange af os om, hvor krævende det er at være aktiv i politik. Hvor meget folkevalgte løfter for at skabe sammenhæng og helhed - altsammen i lyset af kompromis, fordi ingen får alt som de vil have det. Og det er sådan set godt. Det er demokrati, men det er også benhårdt.”

Martin Rytter Klitgaard (Rad.): ”Du slipper altså ikke for at hænge plakater op... just saying”.

Karen Melchior: ”Hov hov, man behøver ikke være aktivt medlem for at være medlem... Nej vi er ikke sure, men måske skulle vi blive bedre til at lade dig være et passivt medlem” – hvortil Dennis Schmock svarer: ”Ja, men når man, som jeg, bor med både bagland og lokalforening i baghaven... Så er der ikke nogen mellemvej.”

Karoline Gensener: ”Hvis det er det, der skal til for at kunne slippe tøjlerne, så må det være sådan. Du har trukket et kæmpe læs og skal ikke føle dig forpligtet på nogle måder. Jeg håber vi ser dig igen. Ellers ved jeg hvor du bor. Hav det godt, hvis vi ikke ses” – og til det svarer Dennis Schmock: ”.. man kan ikke være halvt gravid. Jeg har i DEN grad brug for ro på bagsmækken.”

Publiceret 01 November 2019 08:40