Se video og billeder: Rumrejsen år 2019

Festlig børnekoncert tog op til månen og videre ud i galaksen...

Af
Finn Due Larsen

Musikalsk "Der var engang i en galakse - langt, langt væk..."

Når ord som disse ruller afsted, og det skæbnesvangre Darth Vader-tema ruller ud over højttalerne, er ingen i tvivl om, at al jordforbindelse er væk - vi er på vej ud i rummet.

Det var der vi skulle hen fredag formiddag, da Børnekoncerten løb af stabelen i MusikTeatret. En solid tradition for elever fra musikskolen og 0.-2. klasse, og temaet i år var "Rumrejsen" og 50-året for månelandingen.

Alle slags instrumenter var kørt i stilling - som violiner, guitarer, accordeon, trompeter, fagotter, kontrabasser og mange andre. Det hele blev sat i gang med at lille Hedvig fortalte at hun så gerne vil prøve at lande på månen. Men det er hun ikke voksen nok til endnu, så hun må nøjes med at drømme...

Så er der gang i kontrabasserne...

Så er der gang i kontrabasserne...

Så fik den ellers med "Fly me to the moon" og "Under stjernerne på himlen", og senere landede vi på "Gummi-planeten", hvor der blev danset igennem. Der blev også stemt i med "Danse i måneskin", og pludselig angreb stjerneskibene, og vi fik Star Wars-temaet for fulde drøn.

Undervejs blev måneraketten fra "Tintin på månen" skudt af med heftige rytmer, inden vi til sidst var hjemme på "den blå planet" igen, med en smuk solosang til vores allesammens moder Jord.

På pladserne ude i salen sad ivrige elever, hvor flere havde sig på sangene sammen med deres musiklærere og musikpædagoger fra musikskolen, som et led i Kulturtrappen.

Der blev danset og sunget godt igennem, inden vi til sidst fik slået fast i et kæmpe kor, at "vi er til Børnekoncert" - hvis nogen skulle være i tvivl.

Se masser af billeder fra "Rumrejsen" her:

Publiceret 02 November 2019 06:00