Filmen er en kritik af den moderne kapitalisme og et arbejdsmarked, hvor løsarbejdere uden rettigheder knokler for at tjene til dagen og vejen. Pressefoto

Filmen er en kritik af den moderne kapitalisme og et arbejdsmarked, hvor løsarbejdere uden rettigheder knokler for at tjene til dagen og vejen. Pressefoto

Enhedslisten inviterer til gratis film-forpremiere

Se den Oscar-nominerede film ”Sorry We Missed You”

forpremiere Enhedslisten Albertslund inviterer igen til gratis film i MusikTeatret. Det sker søndag 10. november kl. 13.00, hvor man kan se den Cannes-nominerede film ”Sorry We Missed You”, der er instrueret af den populære engelske filmmager Ken Loach.

Filmen foregår i Newcastle og handler om den ufaglærte Ricky og hans kone Abbie, der efter finanskrisen i 2008 har kæmpet med gæld og haft svært ved at få pengene til at slå til. Ricky får chancen for at blive provisionslønnet pakkeudbringer i et stort pakkefirma, men skal selv investere i en varevogn. Han må arbejde hårdere og hårdere uden mulighed for at kunne sygemelde sig eller have en øvre grænse for sin arbejdstid, hvilket går ud over familielivet.

Filmen er en kritik af den moderne kapitalisme og et arbejdsmarked, hvor løsarbejdere uden rettigheder knokler for at tjene til dagen og vejen. Ken Loach beskriver med filmen, hvordan både fællesskaber og mennesker lider, når tilkæmpede rettigheder trædes under fode.

”Sorry We Missed You” indledes med et oplæg af folketingsmedlem Jette Gottlieb.

Filmen har først Danmarkspremiere i biograferne 12. december, men albertslunderne får altså allerede chancen 10. november. Der er gratis adgang til filmen. Alle er velkomne og tilmelding er ikke nødvendig.

Publiceret 03 November 2019 06:00