Martin Breum. Pressefoto

Martin Breum. Pressefoto

Foredrag: Skal vi sælge Grønland til USA?

Mød Martin Breum i Herstedvester Forsamlingshus

politik Den 18. august 2019 bekræftede den amerikanske præsident Donald Trump, at han og hans medarbejdere i Det Hvide Hus i Washington i nogen tid havde diskuteret, om USA bør købe Grønland.

Statsminister Mette Frederiksen afviste tanken som absurd, og med ét forstod man, at der hersker vidt forskellige fortolkninger af, hvordan man bør opfatte Grønland i henholdsvis København og Det Hvide Hus i Washington.

Arktis er på få år blevet en af verdens mest dynamiske regioner med klimaforandringer og store sikkerhedspolitiske forviklinger.

Grønland og Danmark marcherer i hver sin retning: Den seneste meningsmåling i Grønland viser, at 67 procent af befolkningen støtter visionen om et uafhængigt Grønland. Samtidig trækker den danske regering den modsatte vej.

Grønland og Danmark har været tæt vævet sammen i de seneste 300 år, men modsætningerne er markante. Findes der konstruktive løsninger? Hvad skal vi stille op med USA’s interesse? Hvad skal vi mene om rigsfællesskabets fremtid? Forfatter og journalist, Martin Breum, forsøger ikke, at levere løsninger og han tager ikke stilling til, hvordan samarbejdet mellem Danmark og Grønland bør formes i fremtiden, men han deler hans viden som grundlag for en grundig og mere oplyst debat. Vi tør godt love en aften med viden, oplysning og interessant debat.

Arrangementet finder sted torsdag 14. November Kl. 19 i Herstedvester Forsamlingshus.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Herstedvester Kirke, Herstedvester Forsamlingshus og Albertslund Bibliotek.

Gratis adgang med tilmelding på www.Albertslundbibliotek.dk

Publiceret 04 November 2019 06:00