Fire repræsentanter for ”Cykling uden alder” var kommet for at modtage prisen.Torben, Jørgen, Anni og Jens. Privatfoto

Fire repræsentanter for ”Cykling uden alder” var kommet for at modtage prisen.Torben, Jørgen, Anni og Jens. Privatfoto

’Cykling uden alder’ får hæderspris

Ældrerådets hæderspris for 2019 gik til ”Cykling uden alder i Albertslund”

Af
Jørgen Brieghel

prisoverrækkelse ”Cykling uden alder i Albertslund” fik tirsdag overrakt Ældrerådets hæderspris for 2019.11.11 Overrækkelsen fandt sted på Damgårdshave.

Fire repræsentanter for ”Cykling uden alder” var kommet for at modtage prisen.Torben, Jørgen, Anni og Jens fortalte om ”Cykling uden alder”, at tanken om en sådan gruppe opstod i slutningen af 2014.

Man kunne dog først modtage det første materiel - en cykel - i foråret 2015. Så det var ikke muligt at komme ud at køre med en borger på dette tidspunkt.

I dag er der ca. 12 aktive cyklister, som kaldes piloter, her i Albertslund, og da der er en elektrisk hjælp i cyklen, kan såvel damer som herrer være pilot. Det kræver nemlig ikke så meget muskelkraft at være pilot.

Man har her i november 2019 fem cykler, hvoraf den nyeste kan håndtere en kørestol.

Der er også udviklet hjælpemidler til at komme ombord på cyklen, som siddende foran, med en lille rampe, så man ikke behøver at løfte benene for at komme i cyklen. Det opfandt man i Albertslund, men Christiania Bikes har nu taget ideen til sig, så man kan få en cykel med denne rampe fra leverandøren.

Albertslund kommune har været med til at få ”Cykling uden alder” i gang og yder på forskellige måder støtte til projektet. Foreningens cykler har f.eks. parkeringsplads ved Albertshøj og Humlehusene, så cyklerne står beskyttet for vejr, vind og andet.

Det er IKKE et krav, at man skal være plejehjemsbeboer for at komme ud at køre med Cykling uden alder. Alle ældre borgere som har et handicap, der forhindrer dem i at komme ud i naturen samt at se noget andet end ”hjemmets fire vægge,” kan komme ud at køre med en pilot. Man aftaler selv med piloten, hvor turen på ca. 1 time skal gå hen. Henvendelse kan ske til: 51 68 74 30 på hverdage mellem kl. 14.30 til 15.00 eller på telefon 43 68 79 02 (Kathrine Bjerring Ho) i Sundhedshuset.

Publiceret 12 November 2019 06:50