"Tak fordi I altid stiller op for mig", sagde Emilie Hansen (tv.) til naboerne Ida Adler Due, Claus Henriksen og Freddy Frederiksen. Foto: brie.

Hverdagens helte: 'I er verdens bedste naboer'

Mine naboer stiller altid op for mig, når jeg har brug for hjælp, fortæller Emilie, taknemlig beboer i Morbærhaven

Af
Finn Due Larsen

Hæder "I Morbærhaven bor vi tæt, men har ikke nødvendigvis meget samvær med vores naboer. Sådan er det dog ikke når det kommer til mine naboer."

Sådan lyder indledningen på en mail Emilie Hansen har sendt til AP. Her begrunder hun hvorfor hun mener at hendes naboer skal have månedens buket, for at være nogle rigtige Hverdagens Helte.

Emilie fortæller her hudløst ærligt om en svær tid hun har været igennem, men hvor naboerne hjalp hende igennen. På redaktionen faldt vi pladask for den historie:

"I marts måned blev jeg akut indlagt på hospitalet, og mine tre skønne naboer gjorde alt de kunne for at hjælpe til. Udover at passe min lejlighed besøgte de mig dagligt på hospitalet, sørgede for at køre mig til og fra lægesamtale og bakkede mig op på alle tænkelige måder, hvilket jeg har været utrolig taknemmelig for", skriver Emilie Hansen, og fortsætter:

"Nu har jeg så været så uheldig at brække det ene ben. Og igen stiller mine utrolige naboer op. Hvad end problemet er; indretning af krykhusar-venlig lejlighed, indkøb, madlavning, selskab og opmuntring - de stiller op med det hele! Jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal få sagt ordentligt tak til Ida, Freddy og Claus, men med jeres hjælp og en buket blomster vil jeg komme lidt af vejen."

Brunch med overraskelse

Så der var ingen vej udenom for naboerne - Ida Adler Due, Freddy Frederiksen og Claus Henriksen - de skulle hædres, skulle de, og AP aftalte sammen med Emilie Hansen en "surprise" for de tre en lørdag formiddag.

Vi var forsynet med en buket blomster - og en æske chokolade til deling, når nu hæderen gik til hele tre på én gang - efter Emilie havde inviteret naboerne til brunch.

"For at fejre, at jeg nu har fået min benskinne af igen", som hun havde sagt til dem - med henvisning til den seneste, uheldige hændelse for hende.

Alle tre så tydeligt overraskede ud, da de dukkede op, for i stuen stod avisens to udsendte med kamera og blok klar. Brunchen blev de på ingen måde snydt for, den havde Emilie skam gjort klar - men de skulle altså lige sætte sig i sofaen først og have blomster og chokolade - og en stor portion ros - overrakt.

"Går begge veje"

"Tak fordi I altid stiller op for mig, når nu jeg åbenbart altid er så uheldig at komme galt afsted", sagde Emilie med et lille, genert smil, og Ida, Freddy og Claus så tydeligt glade, og en lille smule forlegne, ud.

"Jamen det går jo begge veje", sagde Freddy.

"Du er også en fantastisk nabo. Du er så god til at samle os", sagde Ida, mens Claus slog fast:

"Det var godt nok noget af en overraskelse."

Så var der ellers budt varmet op til en festlig brunch. Jo, weekenden i Morbærhaven havde fået en perfekt start.

HVERDAGENS HELTE

På AP vil vi gerne hædre dem, der gør en positiv forskel i hverdagen for andre. Derfor kårer vi hver måned "Hverdagens helte", som bliver overrasket med en flot buket.

Eneste betingelse for at komme i betragtning er at man enten skal bo eller arbejde i Albertslund Kommune.

Vi vælger ud fra indstillinger fra læserne. Hvem synes du skal være næste modtager? Send dit forslag til med begrundelse til ap@albertslundposten.dk, skriv "Hverdagens helte" i emnefeltet.

Publiceret 12 November 2019 06:00