Se billeder og video: Hundredvis af børn talte ned til juletræstænding

På en Black Friday blev der lys i de nye kæder og det store juletræ i Albertslund Centrum

Af
Jørgen Brieghel

lysfest I år var den store købedag Black Friday slået sammen med juletræstændingen. Det gav ind i mellem udfordringer med at finde en p-plads. For der var mange mennesker i Albertslund Centrum fredag.

Ikke mindst, da det hele spidsede til omkring kl. 16,30, hvor Føtex bød på æbleskiver og varme drikke, og MFK Dance traditionen tro varmede op med energiske dans til julemusik på torvets scene.

Kl. 17 gik børnene fra Baunegården ind på scenen, og omkransede borgmester Steen Christiansen, der holdt juletalen.

”Hvor er det dejligt at se jer. Se jer til den her tradition, som det er at samles om at tænde juletræet i hjertet af Albertslund. Tænde julestemningen”, indledte han.

Steen Christiansen tog afsæt i Ingemanns julesang ”Julen har bragt velsignet bud, nu glædes gamle og unge”.

”Den har jeg lyst til at indlede med, fordi jeg har glædet mig til at komme her i dag. Og julen handler om at glæde sig. Og om at være sammen. Glæde sig sammen. Gøre noget for hinanden. Og med hinanden. Børn, ældre og forældre”.

Der gik så vist lidt kludder i talepapirerne, men for de mange tilhørere på torvet var det uden den store betydning, for de var kommet for at få lys i det store juletræ og kæderne overalt i centret.

”En borgmester kan ikke klare det alene at tænde alle lysene, så jeg har fået hjælp fra Malou – er du klar Malou?” Det nikkede Malou ja til, og så gik de i gang med at tælle: 10, 9, 8…

De mange hundrede børn og voksne på torvet talte med, men klimaks udeblev – i hvert fald et kort øjeblik. For træet tændte ikke på ’nul’.

”Det tænder ikke…!” råbte et af de mange børn. Men jo. Så kom der alligevel lys, og der gik et sug gennem de mange albertslundere.

Lys på det store træ, lys i de mange kæder, som i år har fået røde hjerter, lys i kæderne fra rustpinden til scenen på Bytorvet. Lys overalt.

Baunegårdens børn sang derefter julesange, alt mens der blev bidt til æbleskiver, snakket og hygget rundt omkring i det juleoplyste vintermørke.

Publiceret 30 November 2019 10:20