”Fars køkkenskole” er Danmarks første madlavningskursus for fædre og børn. Det har nu kørt i tre år i Albertslund Kommune. Pressefoto

”Fars køkkenskole” er Danmarks første madlavningskursus for fædre og børn. Det har nu kørt i tre år i Albertslund Kommune. Pressefoto

I køkkenet: Børn og fædre laver mad sammen

”Fars køkkenskole” er stedet hvor fædre og deres børn lærer at lave lækker mad sammen. Siden 2016 har projektet kørt i Albertslund

Af
Jørgen Brieghel

madglæde På ”Fars køkkenskole” lærer fædre og børn at lave lækker, sund mad sammen. Der er en uformel og afslappet stemning, og alle kan være med – uanset om man er erfaren i køkkenet eller aldrig har prøvet at lave mad.

Projektet er støttet af Nordea Fonden og en række kommuner landet over.

Underviserne serverer fif og fiduser, der gør det nemmere og sjovere at lave mad med børn, og de fortæller sjove historier om retterne og råvarerne.

På ”Fars køkkenskole” er det samværet og hyggen, der er det vigtigste. Det er altså et madlavningskursus, som på en sjov og inspirerende måde lærer fædre (bonusfædre, bedstefædre, onkler osv.) at gå i køkkenet sammen med deres børn.

Tre år i Albertslund

”Fars køkkenskole” er Danmarks første madlavningskursus for fædre og børn. Det har nu kørt i tre år i Albertslund Kommune. Og onsdag den 27. november var en gruppe fædre med deres børn samlet i skolekøkkenet på Herstedøster Skole. Blandt dem var Brian med sin datter, Isabella. Da vi fangede ham i gang med dagens måltid, der var boller i karry, sagde Brian sådan her:

”Vi har været med i to sæsoner nu. Det er vi glade for. Det er fedt med inspiration til aftensmaden. I weekenderne laver vi tit de retter, vi har lavet i køkkenskolen.”

Isabella er som sin far glad for køkkenskolen. Hun siger:

”Det er rigtig sjovt at lave mad sammen med de andre. Jeg er bare ked af, at det her er mit sidste år, for næste år bliver jeg 11 år, og det er for gammelt til køkkenskole.”

Sundhed på den fede måde

Der er plads til 12 fædre og deres børn i 2. til 4. klasse på et køkkenskole-hold. Et kursus omfatter fem køkkenskoler. Der er ca. en måned mellem hver køkkenskole.

Det handler altså om at få leg og humor ind i madværkstedet. Det handler om madmodighed og madglæde. Det er sundhed på den fede måde.

Man kan læse mere på farskoekkenskole.dk

Besøg Sundhedshuset Albertslunds hjemmeside, hvor man kan tjekke, om der er et ”Fars Køkkenskole”-hold eller en venteliste, som man kan tilmelde sig: sundhedshuset.albertslund.dk/sundhedshuset/aktiviteter/

Publiceret 01 December 2019 07:00