Otte dage efter valget skal dette være slut, ifølge reglerne. Det har partierne overholdt - men

Otte dage efter valget skal dette være slut, ifølge reglerne. Det har partierne overholdt - men "drillenisser" har villet det anderledes.

Partier undrer sig:

Kan Albertslund ikke få nok af valgplakater...?

Plakater, der er pillet ned, bliver åbenbart hængt op igen

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Valget er slut, og valgplakaterne er pillet ned igen. Eller - det vil sige, nogle steder er de også blevet hængt op igen...
Et pudsigt fænomen har i de sidste dage nemlig bredt sig i Albertslunds gader og lygtepæle. I takt med at de politiske partier har taget deres sidste plakater ned, har drillenisser valgt at hænge nogle af dem op igen.
Det fortæller kandidater fra Radikale Venstre og Alternativet.
Fristen for at pille plakaterne ned er ifølge reglerne otte dage efter valgdagen “ved døgnets afslutning” som det hedder, det vil sige allersenest ved midnatstid natten til torsdag.
Det overholdt partierne, men Michael Jonasen fra Alternativet gjorde på Facebook-gruppen ”Kommunalpolitik Albertslund” de andre partier opmærksomme på, at politikerne igen hang i gadebilledet.
“Alle har fjernet deres plakater - super godt arbejde... MEN drillenisser har været ude her i nat - og sat plakater op igen!!!”, skrev han

Ikke trætte af valg?

Dennis Schmock fra Radikale Venstre bemærker til fænomenet:
”Det er pudsigt. Her havde vi fornemmelsen af, at alle var pænt trætte af kommunalvalget, men åbenbart kan Albertslund ikke få nok af valgkamp. Eller også er der bare nogen der ved noget om et kommende folketingsvalg, som vi andre ikke ved”.
Til spørgsmålet om, hvor valgplakaterne kommer fra, har Michael Jonasen en teori:
”Jeg tror, at nogen har taget dem ned for nogle uger siden. Et godt eksempel, hvor jeg har fuldstændig styr på vores antal; Risby - her hængte vi 10 op. Den ene gik i stykker og blev fjernet undervejs. Syv kunne vi pille ned igen, men vi fandt aldrig de to sidste... ”
Selvom partierne naturligvis sætter pris på den hjælpende hånd med at sætte plakater op, så fjerner de plakaterne så snart de bliver opdaget.
”De er ret effektive til at sætte plakater op, så vi vil naturligvis meget gerne have deres hjælp om halvandet års tid når folketingsvalget skydes i gang. Men selv om vi sagtens kan blive enige om at både Michael, jeg og de andre politikeres kontrafejer pynter i landskabet, så synes vi nu nok, at vi har haft vores tid i lygtepælene”.
Så opfordringen er klar: Lad nu valget hvile - og lad være med at hænge de plakater op igen.

Publiceret 01 December 2017 09:32