Stemning og godt humør hos ALOT'erne. Privatfoto

Stemning og godt humør hos ALOT'erne. Privatfoto

Travl weekend for Albertslund løbe - og triathlon

ALOT var med til Brøderup halvmaraton i weekenden

maraton To Skodaer fyldt med ni løbere fra ALOT kørte lørdag morgen mod halvmaraton i Brøderup på Sydsjælland.

Man kan måske foranlediges til at tro at halvmaraton altid foregår i storbyer med startnummer på maven, tidtagning og heppere – men sådan er det ikke altid.

Brøderup halvmaraton er et såkaldt Cannonball løb – et socialt løb, hvor alle løbere selv tager deres tid. I Brøderup var udgangspunktet et privat hjem, hvor løberne samledes før løbet, klædte om, sludrede og gjorde sig klar.

Undervejs i løbet fungerede garagen som depot med alverdens lækkerier til at klare løbeturen – vådt som tørt. Efter løbet var der hjemmelavet marokkansk suppe i køkkenet.

Når ALOT tager på tur med klubkammerater i Albertslund Løbe- og Triatlonklub, er det ofte til de små eller lidt mere særprægede løb og selvom alle ni løbere kom igennem hver deres halvmaraton, var det meget forskellige oplevelser: René havde fået taget to forskellige sko på, hans kone Mellanie fik voldsomme smerter i hofte og skulder og var 30 min langsommere om at komme igennem end hun plejer. Caroline løb sin 3. tur efter et cykelstyrt, hvor kravebenet knækkede. Kim skal løbe halvmaraton igen søndag til Sydkystløbet sammen med endnu flere klubkammerater, fordi han træner til et ultraløb.

”Alt i mens vi andre sov og blev friske til halv marathon, havde Tina og Tanja gang i deres løb”, fortæller Jeanne Enevoldsen fra ALOT.

”De deltog i den første danske udgave af ”Last One Standing” Great Dane Backyard Ultra. Et løb hvor kun en deltager gennemføre, nemlig ham/hende som løber længst. Hver time bliver man sendt ud på 6,6 km., og vinderen er den som løber flest omgange. Tina og Tanja pakkede bilen med telt og rigeligt proviant, hvor efter de drog over Storebælt fredag aften. Kl. 22:00 startede de løbet og løb henholdsvis 46,9 km og 60 km inden de måtte takke af. Vinderen af løbet tilbagelagde 181 km. En sjov og anderledes løbe oplevelse, hvor det mentale er ligeså vigtigt som den fysiske form.”

Søndag var der igen gang i ALOT. Fire friske medlemmer nød forårs solen til Sydkyst løbet. Her tilbagelagde de en halv maraton og fik fortjent deres finisher medaljer.

”At løbe i løbeklub er ikke bare løb. Det er ikke bare ”hver mand løber sit eget løb”: Det er mindst ligeså meget det sociale i at køre sammen afsted til løb, vente og tage imod hinanden, have kaffe, et knus eller panodiler klar til en klubven, der er gået kold undervejs. Derfor er vi vilde med – også - at løbe i vores klub”, lyder det fra Jeanne Enevoldsen.

Publiceret 27 March 2019 06:00