U16 træner Jakob Kristiansen kæmper med en smal trup til øst 2 rækken efter pludselig spillerafgang. Foto: Steffen Kristiansen

U16 træner Jakob Kristiansen kæmper med en smal trup til øst 2 rækken efter pludselig spillerafgang. Foto: Steffen Kristiansen

Succesrig start på AIF fodbolds 100 års jubilæumssæson

AIF fodbolds kampdag lørdag trak masser af tilskuere, der blandt andet fik lokalsejr i sjællandsserien og opløftende afklaring for ældste ungdomsårgang i U16 øst at se

FODBOLD Det var ikke kun Badesøens lokkerier, der trak frilufsfolket til Albertslund Stadion på den smukke sensommerlørdag. På fodboldbanerne holdt Albertslund IF årets matchday med fuldt hjemmebaneprogram lig godt 20 kampe.

Dermed åbnede fodboldklubben den nye sæson på fineste måde, og samlet set blev stadion en rigtig publikumsmagnet, med tæt pakket bilparkering.

I løbet af den godt seks timer lange fodbolddag blev der budt på fodboldglæde fra de yngste U7 pigerækker med 3-mandsbold over de ældste og iøvrigt gennem mange år højst indplacerede drenge i U16 øst 2 til toppen af poppen nemlig senior sjællandsserien med lokal- og arvefjendeopgør mod Glostrup. På alle baner med AIF succes.

Førstesenior tog allerede sidste lørdag hul på den nye sæson, klubbens anden i sjællandsserien i denne omgang. Det skete noget haltende med nederlag på 3-0 ude mod Hundested.

Det blev der taget gevaldigt revanche for i lørdagens lokalmøde. Modstanderne fra Glostrup blev sendt duknakkede hjem mod øst med et nederlag på 4-0, der af cheftræner Adolfo Rodriguez blev betegnet som ikke et mål for meget. Hans egne sønner Emilio Rodriguez og Diego Rodriguez gik forrest i afklapsningen med henholdsvis to og én scoring. Desuden scorede Ibrahim Samrawi, der også blev noteret et par assist.

Ibrahim "Ibo" Samrawi viste sig dermed ikke kun som en solid forstærkning til førsteholdet, men også, at han har fundet sig et par gode legekammerater i AIFs offensiv.

Han er nu heller ikke helt ubekendt med sin "nye" klub. AIF fodbold var nemlig hans barndomsklub, inden han søgte nye udfordringer som 11-årig. Det startede i FCKs ungdomsakademi og bød siden på divisionsbold.

Nye på senior førsteholdet er desuden Serhat Yildiran, der er kommet til fra Ishøj samt Alihan Demir, der har valgt at skifte fra Greve til AIF.

Turbulent start

Da klubbens store, talentfulde U19 årgang sluttede foråret som vinder af mesterrækken for at skifte til ungsenior, blev der afdækket et bemærkelsesværdigt stort tomrum til nærmeste ungekuld i drengeafdelingen. Faktisk skal man fire årgange ned for at finde det nu ældste ungdomshold i klubben.

Man glæder sig derfor i AIF bare over, at det tegner til at blive en særdeles lovende én af slagsen. Med indplacering i U16 østrække 2 indtager træner Jakob Kristiansens trup af 04/05 drenge den højeste turnerings indplacering af et ungdomshold fra AIF længe.

I løbet af sidste sæson blev styrken bygget op takket både tilgang, gæstetræning for enkelte spillere i Brøndby og træningsture både inden for landets grænser og uden for. Det førte blandt andet holdet til Holland, hvor man i Amdsterdam Cup kun var en enkelt scoring fra en plads i slutspillet.

Hjemme i Albertslund er opbygningen siden fortsat. Men så for blot en uge siden ramte chokket ned i truppen som lyn fra en klar himmel.

"Pludselig ugen før turneringsstart valgte tre spillere at prøve lykken i en anden klub, og én er stoppet. Derfor et hurtigt indkaldt spiller/forældremøde for at finde ud af, om der stadig er opbakning til at fortsætte den linje/filosofi, vi arbejder ud fra", siger Jakob Kristiansen.

"Det var der heldigvis. Nu står trænerstab og forældre sammen med drengene. Vi kæmper os gennem efteråret på trods af lidt for få spillere. Der har været kontakt til drenge fra både årgang 04 og 05, som tidligere har spillet i klubben, og vi har skrevet på AIFs facebookside, at spillere fra de to årgange kan komme til prøvetræning. For tiden har vi 27 til 29 spillere til to 11-mandshold. Så der er altid plads til flere uanset om man vil udfordres i U16 øst2-rækken eller U16 række 3", siger Jakob Kristiansen videre.

Overraskende godt

På baggrund af det voldsomme klubskifte var åbningskampen mod Brøndby Strand imødeset med stor spænding, men den smalle trup assisteret af en spiller fra årgang 06 viste deres format og vandt kampen på suverænt flot spil med 5-2 efter 2-1 ved pausen.

"Vi spillede en rigtig god kamp mod et teknisk godt og meget aggressivt Brøndby Strand-hold. Vi overlevede deres voldsomme pres i starten og fik kæmpet os ind i kampen. I store dele havde Brøndby Strand mest boldbesiddelse, men vi var meget farlige på de chancer vi skabte, og og scorede nogle rigtig flotte og vigtige mål bl.a. på kontraangreb. Alle drengene kæmpede virkelig godt og viste, at vi kan klare os uden de stamspillere der, desværre, har skiftet klub eller er stoppet", siger Jakob Kristiansen.

Dagens spiller blev Marius Kirsmeyer der var udlånt fra U14 i mangel på spillere.

Det skulle vise sig som et ganske godt lån, da han scorede to af AIFs mål. Desuden scorede Jeppe Barfod Kristiansen, Markus Kristiansen og Lauge Søberg.

God optakt til 100 året

For ungsenior, de tidligere U19 mestre, fik AIF-dagen også et fornemt forløb med sejr i serie 4 på 11-1 over Himmelev.

Dermed var der bare sejrsrus over åbningen af sæson 2019/20, der bliver noget helt særligt. Det er i 2020 nemlig 100 år siden grunden til det nuværende AIF fodbold blev lagt.

Steffen Kristiansen

Publiceret 27 August 2019 05:00