Laura Thomadsen og Mathilde Preisler Mathiesen. Arkivfoto

Laura Thomadsen og Mathilde Preisler Mathiesen. Arkivfoto

Svømning: Hårdt program ventede VAT-svømmere

Laura Thomadsen og Mathilde Preisler Mathiesen tog hul på sæsonen ved weekendens Madwave Challenge i Hvidovre

svømning Lørdag var første stævne i denne sæson, for AIFs to tilbageværende VAT svømmere, Laura Thomadsen og Mathilde Preisler Mathiesen, begge årgang 2004. Silja Nøhr Mortensen har valgt at stoppe, for at fokusere på gymnasiet, mens Caroline Preisler Mathiesen har brugt sommeren på at skifte til Solrød svømmeklub.

Et hårdt program ventede de to piger til Madwave Challenge i Hvidovre, hele seks individuelle løb på seks timer, det svare til hvad de normalt svømmer til et weekendstævne.

De lagde ud med at skulle banke sommerferierusten af i 200 fri, Mathilde gik halvanden sekund under sin pr og Laura lige over sin, de blev henholdsvis 12 og 15 af de 19 deltagende juniorer (alder 14-16 år). Så var de kommet i gang og den stod herefter på 100 fly, her var de begge flyvende Mathilde skar fire sekunder af sin pr. og Laura over et sekund.

De sluttede som nummer 12 og 13 af 16 svømmere.

Endnu et langt løb skulle svømmes, denne gang 200 ryg. Her svømmede Mathilde lige op sin pr, mens Laura skar over et halvt minut af sin tid, som dog også var fra 2016.

De endte på 9. og 15. pladsen af de 17 deltagende. Inden en velfortjent pause på en time, svømmede Mathilde første turen på VATs holdkap i 4X50 medley.

Efter pausen startede de med 100 medley, Mathilde lavede en mini pr. (0,22 sekunder) og Laura svømmede op til sin. De sluttede som nummer 9 og 21 af de 28 startende. Så var det 100 fri, hvor det var Mathildes tur til at svømme op til sin pr, mens Laura skar et halvt sekund af sin, de sluttede som nummer 17 og 24 af de 32 startende. Sidste individuelle løb var 200 medley, hvor kræfterne var sluppet op. Mathilde gik fire sekunder over pr. og Laura seks, de sluttede som nummer 10 og 18 af de 20 deltagende. Mathilde slap ikke for bassinet helt, da hun sluttede dagen som tredje svømmer på VATs holdkap i 4X50 fri.

brie

Publiceret 18 September 2019 06:00