Albertslund-svømmeren Caroline Preisler Mathiesen har skiftet klub. Privatfoto

Albertslund-svømmeren Caroline Preisler Mathiesen har skiftet klub. Privatfoto

SPORT: Caroline har fået svømmeglæden og farten tilbage

Albertslund-svømmeren Caroline Preisler Mathiesen har skiftet klub efter et dyk i motivationen

I weekenden d. 28.-29. september deltog Albertslund svømmeren Caroline Preisler Mathiesen (2001), ved sit første stævne for sin nye klub, Solrød svømmeklub.

Hun valgte i maj, at stoppe i VAT Copenhagen (AIF), da motivationen og svømmeglæden var væk.

Efter en dejlig lang pause fra bassinet, kontaktede hun Solrød svømmeklub, hvor hun kender træneren Henrik Hartvig-Olsen.

Hun havde fundet ud af at svømmekarrieren skulle have et skud mere. Hun skiftede derfor otte ugentlige vandtræninger ud med fire, gik til et hold hvor hun ingen kendte, for at få en ny start.

Første stævne efter denne nye start, var weekendens GTI Cup i Greve svømmehal.

Her skulle formen testes i aldersgruppen 2003 og ældre, med kun halvanden måneds træning oven på tre en halv måneds pause.

Caroline lagde ud med 100 ryg, hvor hun godt nok ikke kom ned på hendes niveau fra to år siden, men en tid på to sekunder over pr. var alligevel nok til en sølvmedalje og kvalifikation til DM på kortbane, Danish Open og DM på langbane for åben klasse.

Herefter stod den på 50 fly, hvor det blev til en tid et sekund over pr. fra februar og en samlet fjerde plads af de 13 startende. En tur mere i bassinet på 100 fri, betød en ny pr. med et halvt sekund i forhold til sin tid fra et år siden. Stævnedagen blev afsluttet med holdkap i 4X50 medley. Caroline tog første turen i ryg, Anne Sepstrup-Skjoldner (2005) bryst, Katja Skovdal Lorentzen (2003) fly og Charlotte Hjortshøj (2006) fri. Tiden var 0,7 sekund over sin pr. fra to år siden.

På den igen

Søndag var hun så på den igen.

Første distance var 50 fri, hvor hun skar over et sekund af sin halvt år gamle pr. og kom under et delmål på 30 sekunder.

Den nye pr. hedder nu 29,07 sekunder og det rakte til en 10. plads af 17. Herefter skulle alle stilarterne i spil, da den stod på 100 medley. Her forbedrede hun sin pr. med to sekunder i forhold til sin pr. fra sidste år og sluttede som nummer 7 af 17. Sidste individuelle disciplin var 50 ryg, men der var der ikke flere kræfter tilbage, hun svømmede halvanden sekund over pr. men sluttede alligevel som nummer fire af 10. Selvom hun var godt brugt, så var der lige et løb tilbage 4X50 fri. Her startede Katja, så Anne og Sofia Levinsen (2002) inden Caroline sluttede af endnu engang under 30 sekunder, denne gang blev tiden 29,54.

Næste opgave bliver et lokalt kravtidsstævne tirsdag d. 1. oktober, inden det i den kommende weekend går løs med Øst danske mesterskaber, hvor også hendes lillesøster Mathilde Preisler Mathiesen deltager.

Publiceret 02 October 2019 06:00