Guldglimmer over de frivillige stjerner. Privatfoto

Guldglimmer over de frivillige stjerner. Privatfoto

Guldglimmer over årets idræts- og ungdomsledere og de unge talenter

Albertslund Awards hedder den begivenhed, der hædrer ungdoms-og idrætsmedlemmer i kommunen. Priserne blev uddelt fredag aften

Af
Jørgen Brieghel

hæder Alle var dressed up i deres stiveste puds. Og der var feststemning omkring bordene, da årets idræts- og ungdomslederpriser skulle uddeles fredag aften på Albertslund Stadion.

”Albertslund Awards” hedder nu den begivenhed, der samler alle priserne på en aften. Tidligere har det været delt.

Idræts- og ungdomslederpriser uddelt på stadion. Privatfoto

Idræts- og ungdomslederpriser uddelt på stadion. Privatfoto

Det er borgerne og foreningerne selv, der har indstillet dem de synes skulle hædres, og udvalgene har så truffet de svære valg.

Susanne Storm Lind (Soc.) formand for Folkeoplysningsudvalget), Jørn Jensby (Soc.) formand for Idrætsrådet og Hediye Temiz, formand for Fritidsudvalget, stod for hædringen af de mange frivillige.

Hop Så I - Årets Forening. Privatfoto

Hop Så I - Årets Forening. Privatfoto

Årets forening blev ”Hop Så I”.

”Albertslunds indbyggere bliver ældre, og derfor er det fantastisk vigtigt, vi har en forening som HOP SÅ I, der er med til at fremme sundhed og livskvalitet gennem svømning og motion for borgere i den øvre aldersklasse. Hop Så I har 86 medlemmer. Jeres ældste er 94 år. Det er imponerende flot. I forstår at lave tilbud og arrangementer, som rammer bredt og giver en masse mennesker oplevelser, glæde og socialt liv”, sagde Susanne Storm Lind.

Susanne Storm Lind med Årets Ildsjæl, Lone Friisgaard. Privatfoto

Susanne Storm Lind med Årets Ildsjæl, Lone Friisgaard. Privatfoto

Årets Ildsjæl blev Lone Friisgaard. Om hende sagde Susanne Storm Lind bl.a.:

”Lone har været medlem af AIF Fodbold i ’en menneskealder’ og har altid ydet en kæmpe indsats som frivillig på sidelinien. Hun er AIF Fodbolds største fan og mest aktive frivillige. Hun investerer virkelig mange af sine weekender på fodbold – som tilskuer på udebane og som utrættelig ambassadør for AIF Fodbold på Albertslund Stadion. Lone yder altid en ekstraordinær indsats for AIF Fodbold – hun er en ægte Ildsjæl!”

Trine Hoffmann, Årets Idrætsleder. Privatfoto

Trine Hoffmann, Årets Idrætsleder. Privatfoto

Årets Idrætsleder blev Trine Hoffmann. Jørn Jensby sagde bl.a. til hende: ”Du modtager prisen for dit store og langvarige engagement i AIF Håndbold. Først som aktiv forældre, siden som bestyrelsesmedlem og ungdomsformand og nu som formand for hele AIF Håndbold. Du er en dygtig formand som kan få den daglige drift af foreningen til at fungere, hvilket ikke altid er en let opgave. Du har været god til at få nye frivillige ind i AIF Håndbold og har fået klubbens unge spillere til at påtage sig rollerne som trænere og dommere.

Årets Træner/Leder talent blev Bjarne Buchardt fra klatreklubben Skorstenen. Hediye Temiz sagde: ”Bjarne modtager prisen fordi, han gennem de sidste 20 år har gjort en kæmpe indsat for børn og unge i klatreklubben Skorstenen som holder til på Forbrændingen. Som leder i klatreklubben gør Bjarne en dyd ud af at formidle og oplære i klatresportens forskellige teknikker, både når det kommer til klatring og til andre lignede friluftsaktiviteter”.

Mesterskabspriser

Endelig blev mesterskabspriserne uddelt. 15 idrætsudøvere fra seks forskellige idrætsgrene blev hyldet.

”De idrætsudøvere, jeg om lidt kalder op til mig, har i løbet af 2018 fået medalje ved et DM, NM eller VM i deres respektive sportsgren.

I får gang på gang sat Albertslund på land- eller verdenskortet – Tak for det!”, sagde Jørn Jensby.

Hyldet blev: Soufiane Lachic og Johannes Bakke Petersen fra Mikenta. Svømmeren Cecilie Wiuff og bror Nicolai Wiuff. Fægterne Johannes Lehmann Andersson, Frej Ellebjerg og Samuel Zacho. Styrkeløfter Annette Storgaard. Fra Albertslund Taekwondo Klub blev følgende hædret: Nisrin, Yones, Hafsa, Milad, Edi, Jade og Wassim.

Privatfoto

Privatfoto

Privatfoto

Privatfoto

Privatfoto

Privatfoto

Publiceret 09 November 2019 09:45